zaterdag 12 maart 2011

Presedintele Traian Basescu a atras marti atentia dupa o criza financiara ar putea urma o criza alimentara

Prezent marti la un forum in Bucuresti, la care au participat oameni de afaceri din zona Golfului, presedintele Traian Basescu a atras atentia asupra posibilitatii producerii unei crize alimentare in lume.

"Nu trebuie sa neglijam, asa cum am neglijat toti, oameni politici, bancheri, oameni de afaceri, avertismentele cu privire la criza financiara. Astazi specialistii ne avertizeaza ca poate urma o criza alimentara", a spus presedintele.

In discutiile pe care le-a avut cu oamenii de afaceri din zona Golfului, despre potentialul "exceptional" al Romaniei in domeniul agricol, Basescu a spus despre tara noastra, care are aproximativ 22 de milioane de locuitori, ca are posibilitatea de a satisface nevoile alimentare a 80 de milioane de locuitori.

Seful statului le-a spus potentialilor investitori ca industria alimentara este un domeniu foarte bun pentru investitii in tara noastra.

Seful statului a mai adaugat ca valorificarea potentialului agricol al Romaniei ne-ar permite sa devenim un mare exportator de alimente.

Source: agenda.ro 9 march 2011

Geen opmerkingen: