donderdag 15 september 2011

Sisteme de incalzire prin panouri radiante - avantajele panourilor radiante

website caldura ieftin

Panourile radiante creaza o egalizare a distributiei temperaturii pe inaltime, intre tavan si podea. Astfel, se evita formarea pernelor de aer supraincalzit care se localizeaza in zona tavanului atunci cand sunt utilizate alte sisteme de incalzire. Incalzirea camerelor cu tavane inalte cu ajutorul panourilor radiante da posibilitatea scaderii semnificative a consumului de energie.

Transmiterea caldurii se face fara pierdere de energie. Undele termice realizate electromagnetic transmit energia termica direct (imediat) si fara pierderi de transport catre toate corpurile solide din zona de radiatie. Temperatura optima a spatiului se obtine prin temperatura de suprafata a materialelor inconjuratoare si a obiectelor din incapere.

Incalzirea obisnuita cu apa calda, cu gaz sau cu curent electric, degaja caldura in principal prin convectie-suprafete. Suprafetele fierbinti degaja energie termica prin conducte termice in aerul din incapere – si doar intr-o mica masura prin radiatie termica. Cota parte de radiatie termica este totusi decisiva pentru clima care se simte in incapere. Astfel, din punct de vedere fizic, confortul sobelor de teracota este determinat de o cota mare de radiatie termica – unda de caldura comparabila cu cea apanourilor radiante. Sistemele de incalzire infratherm ce folosesc panouri radiante reprezinta o adevarata revolutie in acest domeniu, acest lucru datorandu-se multiplelor avantaje pe care le prezinta incalzirea cu aceste panouri radiante comparativ cu celelalte sisteme existente la ora actuala.

Principiul panourilor radiante

Principiul dupa care functioneaza aceste panouri radiante este identic cu cel dupa care soarele incalzeste Pamantul prin intermediul radiatiei infrarosii. Prin urmare, cedarea de caldura a elementelor de incalzit se realizeaza prin unda in infrarosu si convectie. Acesta produce radiatie termica cu un randament ridicat, fara electrosmog. Panourile radiante cu radiatie infrarosie la distanta este un sistem inovator de inalta calitate recunoscut pe plan mondial ca fiind liderul in materie de eficienta a incalzirii. Cele mai importante avantaje ale sistemelor de incalzire cu panouri radiante sunt: economia energetica si costurile de intretinere aproape inexistente. Exista posibilitati de incalzire partiala, de alegere a temperaturilor potrivit zonei, de programare a orelor de functionare.

Transmiterea caldurii fara pierdere de energie la panouri radiante

Undele termice trannsmit energia termica direct (imediat) si fara pierderi la transport catre toate corpurile solide din zona. Temperatura optima a spatiului se obtine prin temperatura de suprafata a materialelor inconjuratoare si a obiectelor de instalatii din incapere . “Vinovatul pentru pierderi”, in cazul sistemelor termice obisnuite - conductele, tevile de apa, camera cazanelor, camine, convectoare, puturi de aerisire - dispar in adevaratul sens al cuvantului si astfel, se poate economisi de trei ori, si anume la:

* Costurile pentru energie
* Costurile de instalatii
* Costurile pentru reparatii si pentru revizii

Datorita faptului ca aceste panouri radiante sunt prevazute cu termostat, temperatura se mentine constanta in incapere, la valoarea setata, raspandindu-se uniform, in toate colturile incaperii.

Clima individuala si amenajare decorativa a spatiului cu panouri radiante

Instalatia panourilor radiante este foarte simpla si poate fi aleasa optim pentru orice spatiu individual. Se preteaza in aceeasi masura pentru spatii private, cladiri publice – de la aeroporturi, spitale, banci, hoteluri, cabinete medicale si pana la muzee, pentru birouri sau spatii de productie – de la sere si pana la spatii sterile fara praf. Amplasarea panourilor radiante se poate face pur si simplu dupa principii practice, rationale sau se pot interpune si accente individuale, creative de decoruri.

Avantajele panourilor radiante:

1. Reducerea costurilor cu incalzirea cu pana la 30-50%
2. Instalare rapida, simpla (pe perete sau pe tavan), cu costuri reduse
3. Nu necesita aprobari, intocmire proiect, racordare la reteaua de gaze
4. Nu exista pierderi de caldura ca la sistemele clasice (conducte, centrale)
5. Incalzire rapida, fara consum de oxigen
6. Mentine o umiditate a aerului constanta si optima
7. Elimina mirosurile neplacute (fumul de tigara)
8. Purifica aerul (ionizeaza)
9. Ocupa mai putin spatiu fata de alte sisteme;
10. Nu necesita o incapere speciala, aerisita, sau incaperi de depozitare combustibil
11. Peretii se mentin uscati, nu apare igrasie, mucegai
12. Sunt sigure in exploatare
13. Nu necesita intretinere (revizii periodice, piese de schimb, etc.)
14. Randament crescut comparativ cu alte sisteme de incalzire
15. Nepoluante, nu exista deseuri toxice, noxe, CO2.

Plasmele termice sunt ideale pentru incalzirea eficienta a oricarui tip de spatiu:


* Apartamente in blocuri, case sau vile
* Case, vile sau case de vacanta
* Pensiuni, hoteluri, moteluri
* Cladiri de birouri
* Policlinici, spitale, scoli, gradinite
* Spatii comerciale
* Restaurante

website caldura ieftin

Geen opmerkingen: